Het schrijven van een goede tekst begint met het stellen van de vragen ‘Wat is mijn boodschap en wat wil ik met de tekst bereiken?’ Dus in het proces zijn boodschap en doelgroep het belangrijkst. Ik zorg er dan ook voor dat ik deze goed ken, voordat ik met het schrijven begin. De verzameling woorden giet ik in een stromend stuk tekst: ze sluiten vloeiend aaneen en samen vormen ze de essentie van uw boodschap. De lengte van de tekst is voor mij niet bepalend, zolang het allemaal maar met woorden te maken heeft!

Zo werkt het:


Tekstschrijven
1

Stap 1

Uw boodschap en doelgroep

In het begin hebben we mondeling vooroverleg, wat telefonisch, via Skype of WhatsApp video kan. Mijn voorkeur gaat uit naar een live ontmoeting. Hoe beter ik de boodschap en de doelgroep ken, des te beter de tekst wordt.


Tekstschrijven
2

Stap 2

Heldere afspraken

Ik zet alle gemaakte afspraken in de offerte, met ook het prijs- en termijnvoorstel. Tussentijdse aanpassingen en terugkoppelingen zijn altijd mogelijk; deze verwerk ik naderhand altijd schriftelijk. Wanneer u de offerte schriftelijk bevestigd heeft, ga ik aan de slag. Op deze wijze weet u wat u kunt verwachten en starten we een prettige samenwerking.


icon_puzzle
3

Stap 3

Creatief proces

Het creatieve proces vindt plaats in mijn hoofd! Ik stoei met de boodschap en woorden en puzzel net zo lang tot ik tevreden ben over de manier waarop het er staat. Wanneer ik iets op papier heb gezet, laat ik het minimaal één nacht rusten en kijk er daarna met een frisse blik nog eens naar. Negen van de tien keer verander ik dan kleine dingen, die het geheel nog beter maken.


Tekstschrijven
4

Stap 4

Aan de slag voor een goed resultaat!

Deze stap valt samen met het creatieve proces. Ze vormen samen uiteindelijk een tekst die stroomt. Wanneer u dat wenst, vinden er tussentijdse terugkoppelingen plaats, zodat u inzicht krijgt in mijn denkwijze.

Bent u geïnteresseerd, dan maak ik kosteloos een opzet en een stukje tekst op proef. Zo krijgt u een indruk van mijn werk en als dat bevalt, gaan we zakelijk verder.

Bent u geïnteresseerd, dan maak ik kosteloos een opzet en een stukje tekst op proef. Zo krijgt u een indruk van mijn werk en als dat bevalt, gaan we zakelijk verder.